dimarts, 9 de febrer del 2021

HOMENATGE A CARLOS RUIZ ZAFÓN (1964-2020)

 



AQUELL LLIBRE EM VA ENSENYAR QUE LLEGIR EM PODIA FER VIURE MÉS I MÉS INTENSAMENT.

AQUELL LLIBRE EM VA CANVIAR LA VIDA.

L’Ombra del Vent

 

Aquesta és la frase que ens dona la benvinguda cada dia quan arribem a l’institut. I quan hi entrem, penjades al fil vermell, hi trobem encara més frases que ens parlen de la importància de la lectura i de l’amor als llibres. L’autor de totes  aquestes idees és CARLOS RUIZ ZAFÓN.

CARLOS RUÍZ ZAFÓN, un dels escriptors més reconeguts internacionalment, va morir el passat mes de juny. Per això i per la passió pels llibres que transmet en les seves novel·les ens ha semblat molt adequat encetar el fil de la lectura d’aquest curs fent-li un petit homenatge.

CARLOS RUÍZ ZAFÓN va néixer a Barcelona el 1964. Va estudiar Ciències de la Comunicació a la UAB i va treballar en el món de la publicitat fins al 1992, moment en què va decidir abandonar la seva feina com a director creatiu en una gran empresa per dedicar-se a escriure.

L’any 1993 va publicar la seva primera novel·la, El príncipe de la niebla, que va guanyar el Premi Edebé, i amb els diners del premi se’n va anar a viure als Estats Units, on va fer de guionista i escriptor.

La sombra del viento (2001) va quedar finalista del Premio Fernando Lara de Novela, però es va acabar traduint a moltíssimes llengües i es va convertir en un best-seller, amb més de 15 milions d’exemplars venuts.

Va continuar escrivint fins que va morir el passat mes de juny, a Los Angeles, a causa d’un càncer. Tenia 55 anys.

Recordem-lo amb una frase d’un dels protagonistes de l’Ombra del vent:

CADASCUN DELS LLIBRES QUE VEUS, CADASCUN D’AQUESTS VOLUMS, TÉ ÀNIMA. L’ÀNIMA DE QUI EL VA ESCRIURE, I L’ÀNIMA DELS QUI EL VAN LLEGIR, I EL VAN VIURE I EL VAN SOMIAR.

 

Aquestes són algunes de les seves obres principals:

 

OBRES DE NARRATIVA JUVENIL

El príncep de la boira (1993)

El palau de la mitjanit (1994)

Les llums de setembre (1995)

Marina (1999)

 

OBRES DE NARRATIVA ADULTA

Tetralogia El cementeri dels llibres oblidats:

L’ombra de vent (2001)

El joc de l’àngel (2008)

El presoner del cel (2011)

El laberint dels esperits  (2016)

 

 

Animeu-vos i llegiu algun dels seus llibres. Segur que us agradaran!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada